Új, új dolgokat kell létrehoznunk

A világ az újdonságokért van, nem az elavultakért. Új, új dolgokat kell létrehoznunk. A világ csak akkor fog fejlődni. Ha nem, az lesz az érzésünk, hogy semmi új nincs a nap alatt. Új dolgokat kell alkotnunk, hogy megtartsuk az örömünket. Ha nincs újdonság, hogy fogunk lelkesedni? És ha nincs lelkesedés, hogy fejlődünk bármennyit is?

Oly sok zenész van, akik a régi szisztémákat megtörték. Néhány évig bírálták őket. Aztán később halhatatlanok lettek, mert egy új utat találtak.

Az én esetem is ilyen, én is új utakat találok. Zene-világomban bíráltak engem. Most a hallgatóságban az emberek olyan örömöt kapnak. Azt mondják, hogy egyedülálló vibrációt, vagy erőt alkottam. Hasonlóképpen, művész-világomban az emberek kezdetben bíráltak. Most művész-világban el vagyok fogadva. Mindenben, ha folytatod és folytatod, és csinálod a dolgot nem törődve a kritikával, akkor válsz valamivé. Ha a kritikától kell függnünk, ha értékeljük a nézetüket, akkor ezen a világon nem lesz újdonság. Minden régi lesz, régi, régi.

 

The world is for newness, not for oldness. New, new things we have to create. Then only the world will progress. If not, we will come to feel that there is nothing new under the sun. We have to create new things to keep our joy. If there is no newness, how can we have enthusiasm? And if there is no enthusiasm, do we make any progress?

There are so many musicians who are breaking the old systems. For a few years they are criticised. Then afterwards they are immortalised because they found a new road.

In my case, also, I am finding new roads. In my music-world, people criticised me. Now people in the audience are getting such joy. They say that I create a unique vibration or power. Similarly, in my art-world people criticised me in the beginning. Now in the art-world I am accepted. In everything, if you continue and continue and do the thing without caring for criticism, then you become something. If we have to depend on the critics, if we value their opinion, then there will be no newness in this world. Everything will be old, old, old.

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide.)

piano-performance-sri-chinmoy.jpg
Sri Chinmoy

 


Sri Chinmoy: Misztikus utazás a Súlyemelő Világban I (43), Omnipotence-poise: 2000. február 19-i koncert zongorán

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s