Spirituális tapasztalat felismerése

Kérdés: Hogyan ismerhetek fel egy spirituális tapasztalatot mint olyat?

Sri Chinmoy: A te esetedben ez könnyű. Milliószor éreztél arra vágyat, hogy segítsd az emberiséget, és Isten Kegyelméből tetted is ezt saját képességed szerint. Ekkor örömöt éreztél. De ne úgy tekints erre az örömre, mint a tevékenységed eredményére. Amikor belső örömöd van, kérlek, ne azt érezd, hogy az egyik beteljesült vágynak vagy egy sikeres tettnek a következménye.

Ne érezd, hogy azért vagy boldog, mert az eredmény kielégítő volt. Nem. Azonnal válaszd el magd a tettedtől. Akkor látni fogod, hogy az öröm, amelyet átélsz, az egységből ered – az univerzális vagy kozmikus Tudattal, illetve saját tudatoddal való egységből.

A spiritualitás mindig természetes dolog. Soha semmi nem lehet spirituális, ami természetellenes. Most még nem úgy tekintesz az igazságra, mint egy veleszületett jogra. Az igazság valahogy nem természetes számodra. Van, aki birtokolja, de te nem. Azonban amikor lelki életet élsz, látod, hogy a spiritualitás mindenkinek a tulajdona.

 

Question: How can I recognise a spiritual experience as such?

Sri Chinmoy: In your case it is easy. Millions of times you have had the feeling of true eagerness to help humanity, and with God’s Grace you have helped humanity according to your capacity. Then you have gotten joy. But do not take this joy as the result of your action. When you have inner joy, plaese do not feel that it is the result of a fulfilled desire or a succesful action. Do not feel that you are happy because the result is satisfactory. No, immediately separate yourself from your action. Then you will see that the joy you are having is from a feeling of oneness – oness with the universal Consciousness or cosmic Consciousness or your own consciousness.

Spirituality is always natural. Anything that is unnatural can never be spiritual. Right now, you are not seeing truth as your birthright. Truth is something unnatural; somebody else possesses the truth, but you do not possess it. But when you are in the spiritual life, you see that spirituality is everybody’s property.

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide .)

smile-83-sri-chinmoy
Sri Chinmoy

 


Sri Chinmoy: Megvilágosító válaszok I (8-11), Bidhata Tomai: Sri Chinmoy dalát Anada együttes adja elő.

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s