Törekvés

Kérdés: Sok spirituális mester volt aki dohányzott és ivott. Ők hogyan valósították meg Istent?

Sri Chinmoy: A törekvésük által. Voltak spirituális mesterek, akik ittak, táncoltak, húst ettek és egyéb dolgokat műveltek, anélkül, hogy elvesztették volna spirituális magasságukat. Számukra a világ olyan volt, mint egy kert, ők maguk pedig isteni gyermekként játszottak benne, de amit mondtak, vagy tettek, abból, semmi sem hatott vissza rájuk.

De tudnotok kell, hogy van egy kis különbség az ő törekvésük és a tiétek közt. Körülbelül annyi, mint közted és egy fa között. A fa nem árt senkinek, tiszta és ártatlan. Te mégis előbb meg fogod valósítani Istent, mint a fa. A belső sírás, a törekvés tekintetében a közönséges ember nem hasonlíthatja magát a nagy spirituális mesterekhez. Ők, ha egyszer elkezdenek meditálni, órákon át képesek voltak azt folytatni, és teljesen el tudtak merülni a meditációban.

Sok indiai spirituális mester arzént vesz be , és néha, amikor nagy mennyiséget vesznek be, az emberek azt hiszik, hogy öngyilkosságot fognak elkövetni. De nem árt nekik. Hasonlóképpen, vannak okkultisták, akik napi kilenc tíz órát meditálnak, a fennmaradó időben pedig nagyon rossz életet élnek. De törekvésük ereje mindenképpen elhozza nekik a megvalósulást.

Question: There were a number of spiritual Masters who used to smoke and drink. How did they realize God?

Sri Chinmoy: It was because of their aspiration. Spiritual Masters used to drink, dance, eat meat and do all kinds of things without losing their height. For them the world was like a garden, and they were divine children playing there unaffected by anything they said or did.

But you have to know that there is a little difference between their aspiration and yours.  It is like the difference between you and a tree. A tree does no harm to anyone; it is pure and innocent. But you will realize God long before the tree does. When it is a matter of inner cry, of aspiration, an ordinary person cannot compare himself with the great spiritual Masters. Once they starting meditating, they could go on for hours and become lost in their meditation.

Many Indian spiritual Masters take arsenic, and sometimes when they large quantities people think they are going to commit suicide. But it does not harm them. Similarly, some occultists meditate for nine or ten hours daily, and the rest of time they lead a very bad life. But the intensity of their aspiration brings them realization anyway.

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide.)

aspiration-sri-chinmoy2.jpg
Törekvés: Sri Chinmoy festménye

 


Sri Chinmoy bölcsessége (199), Each breating moment: Sri Chinmoy dalát a Mountain Silence együttes adja elő

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s