Lehetséges a jógát és a saját vallásunkat együtt gyakorolni?

Kérdés: Megmaradhat az ember a saját vallásánál, és közben gyakorolhatja a jógát?

Sri Chinmoy: Ez nagyon is lehetséges. Valójában mindig könnyebb és biztonságosabb eleinte úgy gyakorolni a jógát, hogy az ember megmarad a saját vallásánál. De ha valaki a jóga gyakorlásával elérte Istent, akkor túllép a vallás határain. Az Isten-megvalósítás feltárja számára, hogy az egyes vallások nem mások, mint folyók, amelyek végül egybe kell olvadniuk a határtalan óceánnal. Minden egyes vallás végső célja az Isten-megvalósítás. A jóga itt is kétségtelenül segítőeszköznek számít azzal, hogy a véges emberi lényt elviszi a végtelen isteni Önvalóhoz.

A vallás inspiráció. A jóga törekvés. Az isteniség tökéletesség. Az inspiráció, a törekvés és az isteniség könnyen és gyümölcsözően virágozhat itt a földön, transzcendentális harmóniában.

Question: Can a person remain in his own religion and at the same time practice Yoga?

Sri Chinmoy: It is quite possible. It is always easier and safer, in fact, for one to practice Yoga at the beginning while remaining in his own religion. But once one has reached God by practicing Yoga, he transcend all barriers of religion. God-realization reveals to him that each religion is nothing but a river that ultimately has to merge into the boundless ocean. The ultimate aim of each religion is God-realization. Here also, Yoga comes as an inevitable aid, to transport the finite human being into the infinite divine Self.

Religion is inspiration. Yoga is aspiration. Divinity is perfection. Inspiration, aspiration and divinity can easily and fruitfully blossom here on earth in transcendental harmony.

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide.)

sri-chinmoy-4-3-1976-6
Sri Chinmoy festménye

 

 


Sri Chinmoy bölcsessége (411), Sundara Shib: Sri Chinmoy dalát a Shindu együttes adja elő

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s