Nyugati anyagias élet

Kérdés: Épp azon gondolkodtam, hogy azzal, hogy egy ilyen erősen anyagias életet teremtettünk, mint amit ma élünk, nem építettünk-e gátakat magunk és az Isteni közé?

Sri Chinmoy: Egy bizonyos mértékben igaz, de ugyanakkor Nyugaton olyan fajta anyagi tökéletességre törekedtetek, ami segíteni fog a legszilárdabban megtartani az Istenit. A nyugati talaj spirituális értelemben termékeny. A Nyugat könnyen és hatékonyan ki tudja fejezni az Istenit a fizikai világban, igen magas fokon álló anyagi fejlődésén keresztül. A Kelet nem rendelkezik ezzel a fajta anyagi fejlettséggel. A Keletnek szüksége van az anyagi fejlettségre való fogékonyságra.

Itt Nyugaton az anyagi fejlettség nem kell, hogy akadály legyen. Épp ellenkezőleg, nagy előny lehet. Egyaránt rendelkeztek dinamizmussal és anyagi fejlettséggel. Ha a Nyugat ugyanúgy mint a Kelet kész elfogadni és érezni az igazságot, hogy az Isteni nemcsak a Mennyben, hanem itt a földön is létezik, és a Nyugat ápolja, fejleszti és hozzáteszi a Kelet csendjét páratlan dinamizmusához és anyagi fejlettségéhez, akkor Isten mindent átalakító mosolya felvirrad Nyugaton.

A témáról lásd még   korábban  itt.

Question: I just wondered if by creating the highly materialistic form of life we have now, have we put barriers between ourselves and the Divine?

Sri Chinmoy: This is, to some extent, true, but at the same time, in the West, you have been aspiring for material perfection, which will help you hold the Divine most solidly. The Western soil is spirituality fertile. The West can easily and effectively express the Divine through the most advanced materiel development in the physical world. The East does not have that material development. The sense of material development is absolutely necessary for the East.

Here in the West, your material development need not stand as a barrier. On the contrary, it can be of great advantage. You have both dynamism and material development- Like the East, if the West is ready to accept and feel the truth that the Divine is not only in Heaven, but here on earth, and if the West cultivates, develops and adds Eastern silence to its matchless dynamism and material development, then God’s all-transforming Smile will dawn on the West.

(ha nem indulna a lejátszás kérlek kattints ide.)

sri-chinmoy-carl-lewis.jpg
Sri Chinmoy és a sokszoros olimpiai és világbajnok atléta Carl Lewis

 


Sri Chinmoy bölcsessége (322),  Pray before you do anything: Sri Chinmoy dalát az afrikai tanítványok éneklik

Reklámok

One Reply to “Nyugati anyagias élet”

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s