Vezethet tanítványokat a túlvilágról a Mester?

Kérdés: Vezethet a mester új tanítványokat miután elhagyta a földet?

Sri Chinmoy: Természetesen, ez lehetséges. Nézzük például Krisztust. A nagy mesterek, mint Krisztus, Krisna, Buddha, Rámakrisna és mások vezethetik, és vezetik is a követőiket. Szabad bejárásuk van a földtudatba függetlenül attól, hogy hol vannak.

Ugyanakkor ez a tanítványon múlik. Ha egy igazán első osztályú tanítványról van szó, aki mindig a mesterre gondol és a mesterre meditál, akkor a mesternek könnyebb vezetnie ezt a tanítványt. De ha a tanítvány negyed osztályú, aki állandóan világi gondolatokat és elképzeléseket forgat a fejében, akkor hogyan ismertetheti fel vele a mester a vezetését? Tehát a mester nagyságán és a tanítvány fogékonyságán múlik.

Question: Can a Master guide new disciples after he has left this earth? 

Sri Chinmoy: Certainly, it is possible. Look at the Christ, for example. Great Masters such as the Christ, Sri Krisna, the Buddha, Ramakrisna and others can and do guide their followers; they have a free access to the earth-consciousness no matter where they are.

Again, it depends on the disciple. If it is a real first-class disciple, who is always thinking of the Master and meditating on the Master, then it is much easier for the Masterto guide that disciple. But if it is a fourt-class disciple, who is all the time occupied with wordly thoughts and ideas, then how can the Master make him conscious of his guidance? So it depends upon the calibre of the Master, and the receptivity of the disciple.

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide.)

smile-83-sri-chinmoy
Sri Chinmoy

 


Sri Chinmoy bölcsessége (188), Sri Chinmoy saját szerzeményét játssza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s