A felébredés nem elég

Sok ember van, aki így beszél: “Ó Istenem! A Te örök idődben létezem. Közönséges életet fogok élni, Te pedig majd megadod nekem a megvilágosodást amikor Te akarod.” De ez nem helyes hozzáállás. Ha a csüggedés, a kudarcérzés, az aggodalom és a szorongás megtámad minket, és azt az érzést kelti bennünk, hogy sohasem fogjuk megvalósítani Istent, hogy az idő nagyon rövid, akkor az Örökkévalóságban kell menedéket keresnünk. De az Örökkévalóság érzése nem szabad, hogy azt mondassa velünk: “Ó, nyugodtan fetrendhetünk a tétlenség örömeiben, hiszen örökkévalóak vagyunk, és egy napon úgyis megvalósítjuk Istent.” Meg kell próbálnunk minden tőlünk telhetőt, hogy itt és most valósítsuk meg Istent, ebben a szent pillanatban, de ugyanakkor odaadóan és lélekteljesen fel kell ajánlanunk magunkat a Legfelsőbb Úr Lábainál.

A spirituális életben a felébredés nem elég. Sok ember ráébredt az igazságra, a spirituális életre. De ha valaki felébredt, merülnie, futnia és repülnie kell. Legbelülre kell merülnie, a legmesszebbre kell futnia, a legmagasabbra kell repülnie. A kereső ébredése csak akkor virágozhat ki a megvalósulás virágává.

A spirituális ember számára az Örökkévalóság nem más, mint az örök Most. Minden másodpercben keményen kell dolgoznunk a megvilágosodásunkért – odaadó szolgálatunkkal, imánkkal és meditációnkkal. Azután, ha megtettük a magunk részét, átadjuk magunkat Isten Akaratának. Akkor meglátjuk, hogy megvalósulásunk nem személyes erőfeszítésünktől függ. Teljes egészében Isten Kegyelmén múlik. Még személyes erőfeszítésünk is Isten Kegyelmén múlik. De Isten csak akkor adja meg a Kegyelmét, amikor úgy érzi, hogy eljátszottuk a szerepünket. Ha már eljátszottuk a szerepünket, akkor Ő is eljátssza a szerepét.

Saját elszánságunkkal

És a Fentről jövő Kegyelemmel

Kétségkívül képesek leszünk

Sikert aratni,

És elképesztő módon

Haladni!

There are many people who say, “O God, I am in Your eternal time. I will lead an ordinary life. You give me illumination in Your own time.” But this is the wrong attitude. When depression, frustration, worry and axiety come and attack us and make us feel that we will never realise God, that time is very short, then we have to take shelter in Eternity.

But this feeling of Eternity should not make us say:” Oh, we can wallow in the pleasure of idleness because we are eternal and, of course, one day we will realise God.” We must try our utmost to realise God here and now, at this very moment, while at the same time offering ourselves devotedly and soulfully at the Feet of the Supreme.

In the spiritual life, the awakening of the soul is not enough. Many people are awakened to the truth, to the inner life. But after being awakened, one has to dive, one has tor un, one has to fly. One has to dive into the innermost, run to the farthest, fly to the highest. Only then can the seeker’s awakening blossom into the flower of realisation.

For a spiritual person, Eternity is nothing but the eternal Now. We have to work very hard every second for our illumination – through our dedicated service, through our prayer, through our meditation. Then, after have done our part, we surrender to God’s Will. At that time we will see that our realization does not depend on our personal effort; it depends entirely on God’s Grace. Even our personal effort depends on God’s Grace. But God will give us His Grace only when He feels that we have played our role. When have played our role, then will play His role.

With our own determination

And with Grace from Above

We will be able to succeed

Without fail

And to proceed

In an amazing way!

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide.)

1-3.jpg
Sri Chinmoy festménye

Sri Chinmoy: Az isteni hős (209-210), Sorrow, joy, determination awakening: Kamalakanta Nieves Sri Chinmoy dalait játssza

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s