Védelem imák

Vannak belső és külső támadások is. Mi csak a külső támadásokat látjuk. Látjuk, hogy külsőleg valami szerencsétlenség történt, és hogy valaki áldozattá vált. De a külső támadásokat mindig belső támadások előzik meg. Minden ami külsőleg történik, a belső világból ered. Minden pillanatban istentelen gondolatok támadnak meg mindket. Ha nem valaki más rossz gondolatai, akkor a sajátjaink. Imádkoznunk kell Istenhez, hogy védjen meg minket, és nem csak másokkal szemben, hanem saját magunkkal szemben is. Ha imádkozunk Istenhez, hogy védjen meg a belső támadásoktól, akkor a külső támadások gyengülnek.

Imánkban először Isten Akaratának a teljesüléséért kell imádkoznunk: “Legyen meg a Te Akaratod.” Isten beteljesedése kell hogy az első és legfontosabb legyen. Aztán imádkozhatunk Istenhez különleges védelemért, hogy amikor a rossz dolgok történnek, akkor mi valahol máshol legyünk. Ha valaki hátulról belehajt a kocsimba, akkor mondhatjuk hogy baleset történt. De Isten Kegyelméből lehettem volna abban a pillanatban valahol máshol, egy másik sávban, vagy négy autóval előrébb.

A tanítványaimnak azt mondom, hogy imádkozzanak védelemért egy percig, mielőtt vezetni kezdenek. Korábban, ha balesetet szenvedtek, azt mondták: “Nem az én hibám volt. A másik autó nekem hajtott. Én vétlen voltam és tehetetlen.” De mire jó ez? Ma az ő hibája, holnap a tiéd. Nem az számít, hogy ki a hibás, hanem hogy miként lehet megakadályozni az ilyen helyzetek kialakulását.

Isten megvéd bennünket, ha imánk őszinte. Sajnos, ahelyett hogy belső gazdagságért, vagyis megvilágosodásért imádkoznánk, külső jólétért imádkozunk. De ha nincs belső bőségünk, ha nincs békénk, szeretetünk, fényünk, akkor még ha meg is kapjuk a külső gazdagságot, nem lesz belső örömünk és biztonságunk, mert a belső életben szegénység súlyt minket. Hasonlóan, ha külső hatalomért imádkozunk Istenhez, talán megkapjuk, de minél nagyobb külső hatalmunk lesz, annál bizonytalanabbnak érezzük magunkat.

A külső siker  olyan, mint a sűrű őserdő. Tetszhet nekünk, de jó pár tigris rejtőzik benne. Ott nem találunk biztonságot. A belső fejlődés olyan, mint egy kert, sok szép és illatos virággal. Ha szív-kertünkben élünk, és érezzük Istennel való egységünket és Isten Könyörületét, akkor természetesen biztonságban leszünk. Biztonság csak Istenben vetett hitünkben található, és abban a felismerésünkben, hogy mi Istené vagyunk és Isten a miénk.

There are both inner attacks and outer attacks. We see only outer attacks. Outwardly we see that some calamity has taken place and somebody is a victim. But inner attacks always come before outer attacks; anything that happens outwardly has its seed in the inner world. At every moment undivine thoughts are attacking us; if it is not somebody else’s wrong thiughts, then it is our own. We must pray to God to protect us, not only from others but also from ourselves. If we pray to God to save us from inner attacks, then the outer attacks will diminish.

In our prayers, first we have to pray for the fulfilment of God’s Will:”Let Thy Will be done. ” God’s Fulfilment must be first and foremost. Then we can pray to God for special protection, so that when bad things occur, we will be semewhere else. If somebody hits my car from behind, we can say that an accident took place. But that very minute, with God’s Grace, I could have been somewhere else – in another lane, or four cars ahead.

I tell my students to pray for a minute for protection before they start to drive. Previously, if they were in a car accident, they would say, 2It was not ny fault. Some other car hit me. I was innocent, helpless.” But what good does this do? Today it is his fault; tomorrow it will be yours. What matters is not who is to blame, but how you can prevent the situation from occuring in the first place.

God will save us if our prayer is sincere. Unfurtunately, instead of praying for inner wealth, which is illumination, we pray for material prosperity. But if we do not have inner prosperity, if we do not have peace, love and light, then even if we get outer prosperity, we will not have inner joy and security, for in the inner life we will be poverty-stricken. Similarly if we pray to God for outer power, we may get it, but the more outer power we get, the more insecure we become.

Outer succes is like a thick jungle. We may appreciate it, but there are quite a few tigers inside it. We cannot find any security there. Inner progress is like a garden with many beautiful and fragrant flowers. If we live in our heart-garden and feel our oneness with God and God’s Compassion, then  naturally we will be secure. Security is found only in our faith in God and in our realisation that we are of God and that God is of us.

 

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide.)

Compassion-sri-chinmoy.jpg
Sri Chinmoy festménye: Könyörület

Sri Chinmoy: Az isteni hős (161-162),  All-Local NY Performance, “At My Master’s Compassion-Feet”, August 2014

 

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s