Hogyan szerethetünk

Kérdés: Hogyan szerethetünk olyan valakit, akinek a hibái és rossz tulajdonságai nagyon nyilvánvalóak?

Sri Chinmoy: Ha látod, hogy valakinek a hiányosságai és rossz tulajdonságai nyilvánvalóak, próbáld azonnal azt érezni, hogy hiányosságai és rossz tulajdonságai nem tükrözik őt teljesen. Valódi énje végtelenül jobb, mint amit jelen pillanatban látsz belőle.  És még valami -az ő hiányosságai a te saját hiányosságaid.

Ha valóban szeretni akarod az emberiséget, akkor úgy kell szeretned, ahogy most van, és nem szabad elvárnod hogy elérjen egy bizonyos színvonalat. Ha az emberiségnek tökéletessé kellene válnia ahhoz, hogy elfogadd, akkor nem lenne szüksége a szeretetedre, gyengédségedre és törődésedre. De most, tökéletlen tudatállapotában az emberiségnek igenis szüksége van a segítségedre. Add meg az emberiségnek fenntartás nélkül akárcsak a legjelentéktelenebb korlátozott segítséget is, amit csak tudsz. Isten teremtménye vagy. Az emberiség ugyancsak. Az emberiség nem más, mint egyetemes szíved kifejeződése. Képes vagy szeretni, és szeretned is kell az embersiéget, nemcsak mint egészet, hanem egyenként is, mert amíg az emberiség meg nem valósítja a legfelsőbb Célját, a te saját isteni tökéletességed sem lesz teljes.

Ne próbálj másokat helyes útra téríteni;

Ez Isten feladata.

próbáld magadat helyes útra téríteni; Valóban ez

Isten által rendelt feladatod.

 

How can we love someone when their defects and bad qualities are so obvious?

Sri Chinmoy: Try to feel that someone’s defect and bad qualities do not represent him totally. His real self is infinitely better than what you see now. Something more – his imperfecttions are you own imperfections.

If you really want to love humanity, then you have to love humanity as it stands now and not expect it to come up to a specific standard. If humanity had to become perfect first, then it would not need your love, affectoin and concern. Right now, in its imperfect state of consciousness, humanity needs your help. Give humanity unreservedly even the most insignificant and limited help that you have at your disposal.

You are God’s Creation; so is humanity. Humanity is only an xepression of your universal heart. You can and must love humanity., not just as whole, but also individually – because until humanity has realized its supreme Goal, your divine perfection will not be complete.

Try not to put others right;

That is God’s Task.

Try to put yourself right;

Indeed, that is your 

God-ordained task.

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide.)

Sri-Chinmoy-109

 


Sri Chinmoy: Szeretet (105-107), I must learn: Sri Chinmoy dalát Sahadeva és  Pavaka adja elő.

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s