Hit és értelem

Egyes emberek, főleg azok, akiknek nincs nagyon fejlett értelmük, vagy képzett elméjük, önkéntelenül is hisznek. Amikor az elme nagyon erős és uralkodó, akkor nehéz hinni Istenben, mert az elme több ezer kaput lát, ami Isten Palotájába vezet, míg a szív csak egyet. Amikor az elme elindul, hogy belépjen Isten Palotájába, tudni akarja, ez a kapu jó, vagy amaz. Már majdnem odaér az egyik kapuhoz, de akkor úgy gondolja, hogy talán a másik jobb. Tehát ide-oda járkál, minden kaput kipróbál, így hosszú ideig tart mire belép. A bölcs szív azonban csak egy kaput ismer, az a kapu pedig a hit, az abszolút hit. Ezen a kapun azonnal belép Isten Palotájába.

De ha értelmileg fejlett vagy, az sem jelenti azt, hogy nem lehet hited Istenben. Ha a szíved is fejlett, akkor a szív meggyőződése tükröződik az elmében. Először is a hit nem hiszékenység, vagy vakhit. Nem azt jelenti hogy állandóan hinned kell a lehetetlenben. Nem! A hit egy őnkéntelen érzés. Nincs szüksége emberi igazolásra. A hit a szem, amely megjeleníti a jövőt, és mindig rá van hangolódva a magasabb igazságra. A hit ajtaja mindig nyitva áll az Igazság felé, és hit erejével szárnyaljuk túl magunkat.

Ha valami igaz, azt a szíved mélyén éreni fogod. De ehhez néha kell egy kis idő. Elveted a magot. Pár hónap múlva kicsírázik. Egy év után csemetévé válik, és végül hatalmas fává nő.Amikor elkezdesz érdeklődni a spirituális élet iránt, akkor még épp csak elvetetted a magot. nem biztos, hogy azonnal látod majd az eredményt. Érezni fogod a fényt, és a békét, de először hinned kell.

Hogy belső és külső erőnket megnöveljük,

Több hitre van szükségünk,

És semmi másra.

 

Some people, especially those who do not have a very developed intellect or sopisticated mind, spontaneously have faith. When the mind is very powerful and prrdominant, it is difficult to have faith in God, because the mind sees thousand of doors that lead into God’s Palace, whereas the heart sees only one. When the mind starts to enter into God’s Palace, it tries to see whether this door is good or that ther one. It comes near one door and then it thinks that perhaps the other door is better. So it goes here and there, trying all the doors, and it takes a long time to enter. But the wise heart knows only one door, and that door is faith, absolute faith. Throught this door, it immediately enters into God”s Palace.

Again, even if you are intellectually developed, that does not mean that you cannot also have faith in God. If your heart is also developed, the conviction of the heart is reflected in the mind. First of all, faith is not credulity or blind belief.It does not mean that you must constantly believe in the inpossible. No, faith is a spontaneous feeling. It does not care for human justification. It is the eye tha envisions the future and is always in tune with a higher truth. The door of faith is always open the Truth and, by virtue of faith, we transcend ourselves.

If something is true, you will feel it within the very depths of your heart. But sometimes is may take a little time. You sow a seed. After a few months it germinates. In a year it grows into a sapling, and eventually it grows into a huge tree. When you begin to take an interest in the spiritual life, youhave only sown the seed. You may not see the result immediately. You will feel light, and peace, but first you have to have faith.  

To increase strenght, inner and outer,

What we need is more faith,

And nothing else. 

(Ha nem indulna a lejátszó, kérlek kattints ide.)

Sri-Chinmoy-109
Sri Chinmoy

Sri Chinmoy: Az isteni hős. (255-256), Kulu Kulu: Sri Chinmoy dalát Minati együttese adja elő

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s