Angyalok

Tanítvány: Az angyaloknak is különleges tisztaságra van szükségük, hogy a Földön működhessenek?

Sri Chinmoy: Az angyalok nem örülnek neki, ha tisztátalanok vagyunk, de képesek a tisztátalanságunkban is működni. De a tündérek nem. A tündérek általában meghalnak. Olyanok, mint a frissen szedett virágok.

Tanítvány: Hogyan lehet segítségül hívni egy angyalt? 

Sri Chinmoy: Ahogyan Supreme-ot hívod. Ha látsz egy angyalt, tényleg érzel valamit. Minden megváltozik egy pár percre vagy pár napra. A tudatod is megváltozik, áradsz. Az olyan csodálatos.

Tanítvány: Minden angyal hímnemű?

Sri Chinmoy: Az angyalok is lehetnek hímneműek vagy nőneműek. A nő angyalok sokkal dinamikusabbak, mint a férfi angyalok. A női nem mindig sokkal dinamikusabb.

Tanítvány: Nem tudom mennyit tudok elhinni ebből, Guru.

Sri Chinmoy: Legkedvesebb gyermekem, élj a szívedben. Sok dolog van, amit a szem lát, de nincs értéke mindaddig, míg a szív is meg nem érzi. A szem lát valamit. De ha a szív nem azonosítja magát azzal a bizonyos dologgal, akkor azonnal elvetjük. Ki mondja azt, hogyha puszta szemünkkel látunk valamit, akkor azt el is fogjuk hinni? Nem, nem, nem! A puszta szemünkkel sok mindent látunk, de rögtön el is vetjük őket, mert a szívünk nem azonosult azokkal a dolgokkal. Addig, amíg a szívünk nem azonosult valamelyik valósággal, mindegy, hogy hányszor is látjük a szemünkkel, rögtön el fogjuk vetni őket. Azt érezzük: “nem lehet igaz. Ha valahogy máshogy nézett volna ki, másik alakkal vagy más színekkel, akkor talán igaz lenne.” Ez az, amit gondolunk.

Disciple: Must angels also be given special purity to function on earth?

Sri Chinmoy: Angels don’t appreciate it if we are impure, but they will be able to operate inside our impurities. But fairies cannot. Fairies usually die. They are like fresh flowers.

Disciple: How can you invoke an angel?

Sri Chinmoy: The way you invoke the Supreme. If you see an angel, you really feel something. Everything changes for a few minutes or few days. Your consciousness changes; you are flowing. It is so beautiful.

Disciple: Are all angels masculine?

Sri Chinmoy: Angels can be masculine or feminine. Female angels are more dynamic than male angels. The female is always more dynamic.

(Ha nem indulna, kérlek kattints ide).

8-6-2006-3
Sri Chinmoy festménye

Sri Chinmoy: Beszélgetések a Mesterrel. (6), Ashru Amar: Sri Chinmoy dalát Agnikana együttese adja elő.

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s