Azért halad ilyen gyorsan

Kérdés: Egyszer olvastam, hogy a spirituális mester azért jön le, hogy segítsen az emberiségnek ezen a világon, aztán folytatja a segítségnyújtást más világokból is. Igaz ez?

Sri Chinmoy: Amikor szükséges, a nagy spirituális mesterek eljönnek, hogy segítsenek a még meg nem valósult lelkeknek. Isten Játékában, az Ő isteni Lílájában játszák szerepüket. A keresők nagyon nagy lehetőséget kapnak, amikor egy valódi spirituális mester segíti őket törekvésükben, mert személyes erőfeszítéssel, mester segítsége nélkül nagyon-nagyon nehéz elnyerni a megvalósulást. A törekvés rendkívül fontos, de csupán a törekvés nem hozhatja el a megvalósulást. Az isteni kegyelemre is szükség van. És a Kegyelem legkönnyebben az avatárok, jógik és szentek és bölcsek közbenjárásával érkezik. A világ csak azért halad ilyen gyorsan, mert spirituális mesterek jönnek a világba, hogy segítsenek.

Miután néhány inkarnáción át a földön dolgozik, lehet, hogy a mester a másik világból akarja tovább folytatni az emberiségért végzet munkáját. Akkor már ismeri a Földanya minden rejtett zugát; ismeri a föld-tudat minden szívverését, így képes arra, hogy kívülről dolgozzon.

Kérdés: Ha egy mester több fényt, békét és üdvösséget hoz le, mint amit a vele meditálók be tudnak fogadni, mi történik a felesleggel?

Sri Chinmoy: Nem vész el az egész. Szétszóródik a földön. Bekerül a föld légkörébe, és a föld tulajdonává válik.  Amikor spirituális mesterek isteni tulajdonságokat hoznak le fentről, a Földanya a sajátjaként magába fogadja azokat. Aztán amikor valaki törekszik az utcán vagy máshol, megkapja ezt a békét és fényt a föld-tudattól, de nem fogja tudni, hogy honnan származik.

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide.)

world-harmony-7-sri-chinmoy
Világ – harmónia: Sri Chinmoy festménye

Sri Chinmoy: Az Isten-élet csúcsai: szamádhi és sziddhi (116-117), Ashru, Amar: Sri Chinmoy dalát Agnikana együttese énekli

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s