Örömet adni másoknak

Ha belső létünk el van árasztva örömmel és gyönyörrel, csak akkor leszünk tettrekészek, sőt, több mint tettrekészek hogy a külső világnak segítsünk. Ha meddő sivatag van bennünk, ha nincs bennünk fény, hogyan akarjuk segíteni vagy szolgálni az emberiséget? Ha belül örömmel rendelkezünk, akkor ezt az örömet ma vagy holnap, előbb vagy utóbb felszínre tudjuk hozni, és fel tudjuk ajánlani az emberiségnek. Lélekteljesen kell szeretnünk és feltétel nélkül kell szolgálnunk az emberiséget.

Hogyan ajánlhatunk örömöt másoknak? Hogy másoknak örömöt adjunk, először magunkon belül kell törekednünk. Éreznünk kell, hogy a világ bennünk van, nem rajtunk kívül, meg kell próbálnunk érezni, hogy a világ saját életünk kivetülése.

Először meg kell próbálnunk megteremteni a saját világunkat a saját megelégedésünkre. Ha megteremtettük valamit magunkon belül, ha elértünk magunkban valami istenit -mondjuk az öröm és a szeretet világát-, akkor az azonnal megpróbálja feltárni és kifejezni magát a külvilágnak. Ha valóban szert tettünk örömre, akkor örömünk fokozatosan ösztönözni fogja a körülöttünk élő embereket, és hatással lesz rájuk.

(Ha nem indulna a lejátszó, kérlek kattints ide.)

universal-love-sri-chinmoy-1024x744


Sri Chinmoy: A boldogság ékkövei (54-55), Szibériai lányok Sri Chinmoy dalát éneklik a 2014 augusztusi ünnepségen

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s