Élj az Örök Mostban

Mindannyiótoknak szeretnék elmondani valamit. Ha őszintén elfogadtátok a spirituális utat, akkor soha ne gondoljatok a jövőre, az úgynevezett külső jövőre. Amikor a külső jövőre gondoltok, -mit fogok csinálni, mik lesztek, mit fog a világ beszélni rólatok, mit mondtok ti a világnak, – akkor szegény emberi vállatokra tíz elefánt súlyát rakjátok, -nem egy, hanem tíz elefántét. Hogy akkor i történik, ti is tudjátok. Ha tíz elefánt van a vállatokon, azonnal összetörtök.

Élj az Örök Mostban, ma. Csak próbálj teljesen odaadó lenni Isten Akaratának, és próbáld Isten Isten saját Módján megörvendeztetni. Ha birtokolni akarod Istent, koldussá válsz. De ha Isten hercege akarsz lenni, akkor engedd meg Neki, hogy Ő birtokoljon téged az Ő saját Módján.

Minden reggel. amikor a hajnal virrad, csak arra a napra gondolj. Gondolj arra, hányféleképpen teheted magad boldoggá megtéve ezt, és nem megtéve azt; megtéve azt, és nem megtéve ezt. Valamit megtéve, vagy nem megtéve kell az életedet ma boldoggá tenned. Ne gondoljatok a holnapra.

Én nem gondolok a holnapra. Univerzális és transzcendentális víziómban sok, sok dolgot számtalan dolgot tudok, ami meg fog történni a jövőben. De az Örök Mostban élek. A ma problémái, a problémák, amelyek a következő másodpercben jönnek, elegek tudnak lenni ahhoz, hogy valakit megbolondítsanak. Egy másodperc alatt elolvasok egy személyes vagy fontos levelet, és azonnal el vagyok árasztva problémákkal. Ugyanakkor a belső világban szintén jönnek a nehézségek. ha mindnyájatokra tíz évre előre kell gondolnom -mivé váltok, mit fogtok csinálni, vajon sokkal spirituálisabbak lesztek vagy elhagyjátok a spirituális életeteket, igazi feltétel nélküli tanítványokká váltok, vagy eltűntök, ahogy sokan eltűntek, -ha mindezekre a dolgokra, akár pozitívra akár negatívra kell gondolnom, akkor öt percet sem leszek képes a földön élni.

Én úgy haladok előre, hogy minden másodpercben megpróbálom felajánlani áldásaimat, áldásteli fényemet, hogy ez a fény megvilágosítsa az emberiséget. Abban, amit meg akartok tenni, abban, amit nem akartok megtenni, abban, amivé válni akartok, és abban, amivé nem akartok válni – a megvilágosodásotok abból a fényből jön majd, amelyet én ajánlok fel.

A legtöbb tanítvány, ha nem mind, nem csak itt, hanem mindenütt, oly sokat gondol a jövőre, a jövőre, a jövőre. Nincs olyan, hogy jövő. Minden másodperc, minden perc a jövő. De ha arra gondoltok, mi fog történni tíz, vagy tizenöt éven belül, ha azt gondoljátok: “Kezdjek csak el pénz-erőt gyűjteni”, vagy “Őrizzem meg a földi javaimat”, ezek a gondolatok csak elefántok, amelyeket a vállaitokra vesztek.

Ha őszinte törekvésetek van, akkor növekedjetek minden pillanatban ezzel a törekvésetekkel. Törekvés-fényetekben meg fogjátok látni, mit akar Isten, hogy mik legyetek, mit akar, mik legyetek az Ő számára.Ha magatokért akartok élni, elkerülhetetlenül csalódottak lesztek. Nem számít, mivé váltatok, vagy  mik voltatok, vagy mik vagytok, elkerülhetetlenül reményvesztettek lesztek. De ha azzá váltok, amivé Isten akarja, hogy váljatok, akkor nincs az a boldogság, ami elkerülne benneteket, mert akkor Isten végtelen Öröme és Büszkesége lesztek.

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide.)

sri-chinmoy-1983a


Sri Chinmoy: Éj az Örök Mostban (15-19) Sri Chinmoy beszéde 1989. november 23-án otthonában New Yorkban. Pagle Mayer: Temple-Song-Hearts együtes Sri Chinmoy dalát adja elő.

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s