Mester és tanítvány

Azok a tanítványok, akik elhagyják a Mestert, mert kételkednek, majd visszajönnek hozzá, azt gondolják, hogy ők jöttek vissza a Mesterhez, és ők bocsátottak meg a Mesternek. De valójában a Mester az, aki megbocsát a tanítványoknak, és megengedi, hogy a hajójába visszajöjjenek, mert tudja, ha nem bocsát meg nekik, a tanítványok sehova máshova nem tudnak menni. Olyanok lesznek, mint az elveszett lelkek. De sokkal könnyebb a tanítványoknak, hogy kételkedjenek a Mesterben, elhagyják és aztán visszajöjjenek a spirituális életbe, mint a Mesternek megbocsátani nekik, és ismét elfogadni őket. Szegény Mesternek először szenvednie kell, mert kételkedtek  benne, azután meg kell bocsátani a tanítványoknak, és vissza kell venni őket a külső világból újonnan szerzett összes istentelen erőikkel. Mindkét módon meg van fogva.

A Mester mégis a legnagyobb örömmel veszi a bebörtönzését, mivel a legfelsőbb Atyját szolgálja ezen módon. Hagyja hogy a tanítványok belerúgjanak és kételkedjenek benne mindaddig, amíg a Szuprímtól azt a parancsot kapja, hogy a szolgálatukra, és az egész emberiség szolgálatára legyen.

(Ha nem indulna a lejátszó, kérlek kattints ide.)

sri-chinmoy-109
Sri Chinmoy

Sri Chinmoy: Pillanatképek az Örök Barátról (62-63), He param pita manabe shikhabe: Sri Chinmoy dalát éneklik Arthada és barátai

 

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s