Mennyországom a szívemben van

Kérdés: A fizika egyik alaptétele, hogy a világegyetemben az energiamennyiség állandó. Amikor súlyt emelsz és spirituális energiát hozol le, az olyasvalami, ami nem erről a világról származik? És ez azt jelenti, hogy a világegyetem energiája nem állandó és meg lehet növelni a természetfelettiből?

Sri Chinmoy: Az energia egyszerre állandó és örökké terjeszkedő. Én mindig az örökkön terjeszkedő szóhasználattal élek. A Végtelenség is örökkön növekvő. Szeretett Legfelső Urunk örökkön növekvő, ami azt jelenti hogy fejlődik. Nem csak te és én fejlődünk, de Isten Maga is végez előrelépést. Így lehet az energia az univerzumban állandó és ugyanakkor több és több. A cél örökkön túlszárnyalja önmagát. Az energia állandó, ugyanakkor nincs korlátozva, nem szabhatunk neki határt. Kiterjed, kiterjed és kiterjed.

Amikor egy nehéz súlyt emelek, nem arról van szó, hogy egy nagy adag energiát hívok segítségül. Az én esetemben nem kérek segítséget. Csak koncentrálok és megszabadítom az elmém minden gondolattól. Lehet, hogy azt gondolod, hogy mikor emelés előtt belélegzem, energiát hozok le fentről. De nem. Akkor megpróbálom minden gondolattól teljesen megszabadítani az értelmem. Ez a legnagyobb erő, a gondolatnélküliség. Az elmémet teljesen zárva tartom a külvilágtól. Akkor, amikor az elmémet csendben tartom, sokszor látom Káli Anyát, a Supreme-ot, vagy valaki mást. Amikor az elme csendes, amikor semmi nincs benne, az üresség magában foglal mindent. De nem hívom segítségül Supreme-ot vagy Káli Anyámat. Nem arról van szó, hogy azt mondom: “Ó, Isten, kérlek, jöjj. Szállj alá a Mennyből.” Az én Mennyországom nem máshol, hanem a szívemben van.

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide.)

smile-83-sri-chinmoy
Sri Chinmoy

 


Sri Chinmoy:   Megvilágosító válaszok 1. rész (13), Sri Chinmoy Mahasamadhi évfodulóján, 2013. október 13-án Dundhubi Sri Chinmoy zenéjét játssza.

 

 

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s