Az ember és az ő célja

Az emberi szeretet az ember helytelen célja. Az emberi szeretet szánalmasan kudarcot vall. A fizikai szépség az ember helytelen célja. A fizikai szépség csak felületes. A pénz és az anyagi gazdagság az ember helytelen célja. “Könnyebb a  tevének keresztülmennie a tű fokán, mint a gazdag embernek bejutnia a Mennyek Országába.”

Az ember valódi célja az Igazság. Az Igazság ébreszti fel tudatlanság-álmából. Az ember valódi célja a béke. A béke táplálja őt – az ő belső és külső életét. Az ember valódi célja az üdvösség. Az üdvösség halhatatlanná teszi őt – az ő élet-lélegzetét.

Önmegvalósítás: Erre van szüksége az embernek Istentől. Szeretet: erre van szüksége Istennek az embertől. Hit: ezzel Isten mindig rendelkezik az ember iránt. Sajnos azonban, az ember még nem fejlesztette ki a saját magába vetett hitet és az Istenbe vetett hitet.

Az ember határozottan állítja: “Ha lenne időm, szeretném Istent. Ha lenne időm, imádnám Istent. Ha lenne időm, még sírnék is Isten után.”

Szegény Istennek viszont van ideje. Van ideje megbocsátani az ember vég nélküli ostobaságát. Van ideje megáldani az ember pimasz elméjét, és megadni neki mindent, amire igazán szüksége van. Van ideje még könyörögni is az ember meg nem született őszinteségéért.

Próbáld megvalósítani Istent. Mind Isten, mind az ember azt mondja majd: “Csodálatos, folytasd  csak tovább.” Próbáld megmagyarázni Istent. Az ember azonnal mondja: “Állj. Ne becsüld le Istent, ne gyötörd Istent.” Isten azt mondja: “Állj. Legalább az Én kedvemért ne vezesd félre az emberiséget; ne csapd be a gyermekeimet.”

Ne próbáljuk megmagyarázni Istent. Ha ezt tesszük, ezzel csak lelepleződik tudatlanságunk. Igyekezzünk mindnyájan megvalósítani Istent. Ehhez meditációra van szükségünk. Meditáljunk, meditáljunk Istenre.

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide.)

goodness
Sri Chinmoy festménye

 

 


Sri Chinmoy: Kelet fénye a nyugat értelméhez. (14-15), Asha Niye. Shindu együttes Sri Chinmoy dalát adja elő.

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s