Ateisták

Kérdés: Mi a véleményed arról, aki ateista?

Sri Chinmoy: Azért mondjuk valakire hogy ateista, mert az mondja, nincs Isten. Amikor eljut eddig a végletig, úgy látja, hogy negatív érzése egyfajta pozitív érzés. Ennél a végletes pontnál azt mondja semmi nincs. De amit ő semminek nevez, az számunkra valami, és azt mi Istennek hívjuk.

Néha az eget felhők takarják, és nem láthatóak sem a csillagok, sem a hold. Tudjuk, amikor a felhők eloszlanak, azonnal látni fogjuk a holdat és a csillagokat. De az ateista nem lát a felhőkön túlra, és megmarad a felhőknél.

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide.)

Playing-the-Western-Flute-sri-chinmoy

 

 


Sri Chinmoy: Istenről… (208), Sri Chinmoy saját szerzeményét adja elő.

4 Replies to “Ateisták”

  1. És az egyik kedvencem:
    Két fajta ember létezik, akik számára van remény: az, aki megérezte Isten érintését, és vonzódást érez iránta, valamint a szkeptikus kereső és a meggyőződéses ateista; de ami az összes vallás előíráskövetőit és a szabadgondolkodás papagájait illeti, ők holt lelkek, akik a halálnak hódolnak, amit ők életnek hívnak. http://anya.supramental.hu/hu/gondolatok-es-aforizmakrol/146-150
    Az Anya kommentárja is nagyon igaz.

    Kedvelés

  2. Ahogy az Anya a kommentárban mondja “…Így működnek a vallások a LEGTÖBB úgynevezett hívő számára, akik hit nélkül és még kevesebb tapasztalattal követik vallásukat…” (kiemelés tőlem) Legtöbb, de nem mindenki, bár én nem is követem egyik vallás előírásait és istenképét sem, azért abban biztos vagyok, hogy akik őszinték magukkal szemben, a vallásokban is bőven megtalálják Istentől azt, ami nekik akkor kell.

    Kedvelés

Érdekel a véleményed!