Az isteni az emberin belül létezik

Kérdés: Amikor valaki megvalósítja Istent, továbbra is úgy viselkedik, mint egy közönséges emberi lény?

Sri Chinmoy: Amikor a „megvalósítás” kifejezést használjuk, az emberek nagyon gyakran tévedésben vannak. Úgy gondolják, hogy egy megvalósult ember egészen más, mint a közönséges emberek, vagy nagyon szokatlanul viselkedik. De meg kell mondanom, hogy a megvalósult személynek nem kell és nem szabad szokatlanul viselkednie. Mit valósított meg? A végső Igazságot Istenben. És kicsoda Isten? Isten valaki vagy valami teljesen normális.

Amikor valaki megvalósítja a Legmagasabbat, ez azt jelenti, hogy végtelen mértékű belső Békével, Fénnyel és Üdvösséggel rendelkezik. Nem jelenti azt, hogy külső megjelenése vagy külső tulajdonságai mások lesznek, hiszen a Béke, a Fény és az Üdvösség a belső tudatában van. Ha egy Mester eléri a megvalósulást, ez nem azt jelenti, hogy két nagy szarva vagy hosszú farka nő, vagy bármi egyéb abnormális dolog történik vele. Nem. Normális marad. A spirituális mester, miután megvalósította a Legmagasabbat, még akkor is ugyanúgy eszik, alszik, beszél és lélegzik, mint mások.

Az isteni az emberin belül létezik. Nem kell a Himalája barlangjaiban laknunk ahhoz, hogy bebizonyítsuk belső isteniségünket. Ezt az isteniséget szokásos, mindennapi életünkben is előtérbe tudjuk hozni. A spiritualitás teljesen normális dolog, de sajnos úgy gondoljuk, hogy abnormális, mivel ebben a tudatlan világban olyan kevés spirituális embert látunk. De sajnálatos hiba, hogy így gondoljuk. A valódi spiritualitás az élet elfogadása. Először el kell fogadnunk az életet úgy, ahogy van, aztán meg kell próbálnunk istenivé tenni és átalakítani a világ arcát törekvésünkkel és megvalósításunkkal.

(Ha nem indulna a lejátszó, kérlek kattints ide.)

jharna-kala-22-10-1975
Sri Chinmoy festménye

Sri Chinmoy: Az Isten-élet csúcsai, Sangit Surabhi  együttes Sri Chinmoy dalát adják elő – Jaye Jaye Jaye


Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s