Minél több hibát vétünk

Minél több hibát vétünk, annál hevesebben kellene vágynunk rá, hogy fussunk Őfelé. De nem. Minden alkalommal, amikor hibázunk,  szégyenünkben vagy félelmünkben igyekszünk távolodni Tőle. Micsoda ostobaság!

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints ide.)

bird-drawing-by-sri-chinmoy-undated-389-1024x1021
Sri Chinmoy rajza

Sri Chinmoy: 700 Bölcsesség-virág (13)

Reklámok

5 Replies to “Minél több hibát vétünk”

 1. Tekinthetjük azt, hogy minden cselekedetünkben rajtunk keresztül Isten a cselekvő és Ő az, aki ennek az eredményét megtapasztalja. Legyen az emberi fogalmaink szerint “jó” vagy “rossz”. Ezért ha mindenkor át tudjuk magunkat adni Isten akaratának, akkor nincs hiba mert nem mi vagyunk azok akik ezt cselekedte, mi csak eszközök vagyunk az Isteni Erő működésében. Ez a megvalósult Mesterek szintje, nincs önálló akaratuk, Istennel egyek, ami tesznek az Isten akarta. Ezért karmájuk sincs.
  Akik folyamatosan Isten akarata szerint tudnak cselekedni, azok a legmagasabb boldogság állapotában vannak. Nézzünk szét, magunkban, a világban! Elérkezett-e a mennyek országa itt a földön? Nem.
  Mások mozgatórugóit nem ismerem, de egy valaki biztosan van, aki sok hibát követ el, sőt sokszor ugyanazt többször is, ami tényleg borzasztó. Magamra gondolok.
  Lehet persze azt mondani, hogy ez a fejlődés része, mert ne ítéljünk meg cselekedetei alapján senkit, mert nem tudhatjuk, hogy az adott dolog a Nagy Egészben milyen szerepet játszik. Tudom, hogy működik a világban egy Óriási Erő ami hajtja azt előre, emberi értelemmel felfoghatatlan módon egy Cél felé.

  Kedvelik 2 ember

  1. Nekem ez működik, a linkelt beszélgetésből van az idézet:

   ” Szembetalálod magad egy úgynevezett problémával: “Mit kellene, mondjak? Mit kellene, tegyek? Hogyan kellene viselkednem?” Semmit nem kell tegyél! Semmit, csak azt mondani az Úrnak “Voilà, Látod, itt van ez a helyzet.” Ennyi. És aztán maradj nagyon nyugodt. Majd spontán, anélkül, hogy gondolkodnál róla, anélkül, hogy mérlegelnéd, anélkül, hogy kiszámolnád, anélkül, hogy az égvilágon bármit tennél, a legkisebb erőfeszítés nélkül… megteszed, amit meg kell tenni. De az Úr teszi meg, már nem te. Ő teszi meg, Ő rendezi el a körülményeket. Ő teszi a szavakat a szádba, vagy a tollad alá – Ő tesz mindent – mindent – mindent – mindent, és neked semmi mást nem kell tenned, csak engedd magad gyönyörben élni.

   Egyre inkább kezdek meggyőződni, hogy az emberek ezt nem igazán akarják.

   De az ásás előtte, megtisztítani az útját, az, ami kemény, az, ami nehéz.

   Még azt sem kell megtenned! Ő megteszi helyetted.

   De van egy folyamatos invázió: a régi tudatosság, a régi gondolatok…

   Igen, szokásból próbál újra beindulni. De csak annyit kell mondj:”Uram, látod – Látod, látod, hogy van ez.” Ennyi. “Uram nézd, nézd meg, nézd meg, nézd meg, nézd meg ezt az idiótát itt. ” és vége. Azonnal. És a változás automatikusan jön mon petit, a legkisebb erőlködés nélkül. Egyszerűen… egyszerűen legyél őszinte, más szavakkal IGAZÁN akard a megfelelő dolgot. Az ember teljesen tudatában van erőtlenségének, teljes képtelenségének: egyre jobban és jobban érzem, hogy az anyag, sejtek és a többi amalgámja egyszerűen szegényes! Szegényes. Nem tudom, bizonyos körülmények közt az emberek érezhetik magukat hatalmasnak, csodálatosnak, ragyogónak, erőteljesnek… de ami engem illet, ez csak azért van, mert nem tudják milyenek valójában! Amikor meglátod, valójában mi épít fel… ez semmi, tényleg semmi. De képes bármire, feltéve… feltéve, ha megengeded az Úrnak megtenni. A baj az, hogy valami mindig egyedül akar cselekedni. Ha ez nem lenne így… “

   Kedvelik 1 személy

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s