Kell-e imádkoznunk Istenhez megbocsátásért?

Kérdés: Kell-e imádkoznunk Istenhez megbocsátásért?

Sri Chinmoy: Amikor bármilyen hibát követsz el, akár tudatosan, akár nem tudatosan, azonnal megbocsátásért kell kiáltanod. Ha nem kéred Isten bocsánatát, akkor negatív tulajdonságaid felerősödnek. Törekvéseddel, imáiddal, meditációddal, odaadásoddal és Isten Akaratával való egységeddel arra kell kérned Istent, hogy bocsássa meg az összes hibádat, amelyeket tudatosan vagy nem tudatosan követtél el. Kérned kell Őt, hogy megvilágosítsa nem tudatosan elkövetett hibáidat, hogy tudatára ébredj  ezeknek, és ne kövesd el őket újra.

Ha hibáid nem nyernek megbocsátást, sohasem lesz tisztaság a szívedben, testedben, vitális lényedben és elmédben, és lényednek ezen részei nem fognak tudni semmit elfogadni Istentől. A lélek mindig kap fényt Istentől, mert a lélek mindig tiszta. De a szív nem mindig tiszta, és a test, a vitális lény és az elme olyan, mint egy sötét őserdő.Ha a hibák nem nyernek megbocsátást, akkor a megtisztulás nem tud végbemenni a testben, a vitális lényben, az elmében és a szívben. És ha a tisztaság nincs jelen, akkor az isteni erők, amelyekért imádkozol, sohasem tudnak állandó jelleggel megjelenni az életedben. Csak akkor leszel képes megnövelni a befogadóképességedet és elnyerni istennek az isteni tulajdonságait, ha Isten megbocsájtja a hibáidat, és teljes tudatodban tisztaságot nyersz.

Legjobb, ha minden nap lefekvés előtt imádkozol Istenhez, hogy bocsássa meg azt, amit rosszul tettél. Ez nem azonos a keresztény filozófiával, ami szerint mindannyian bűnösök vagyunk. Csak a mindennapi élet során tudatosan vagy nem tudatosan elkövetett hibákról beszélek. Kérni kell Istent, hogy bocsássa meg ezeket a hibákat, és világítsa meg őket. A valódi megbocsátás, a megvilágosítás és a megtisztulás mindig együtt jár.

Isten a megbocsátással világosítja meg a múltat. A valódi megbocsátás feledést jelent, tudatos feledést.ha valaki valóban megbocsát neked valamit, amit elkövettél, akkor még csak a belső emlékképét sem őrzi meg annak a dolognak. A megbocsátásra a sötétség miatt van szükség. A hibák a sötétséggel azonosak. tehát Isten a megbocsátás által világosítja meg hibáinkat.

(Ha nem indulna a lejátszó, kérlek kattints ide.)

undated-387-sri-chinmoy-1024x791

 


Sri Chinmoy: Istenről… (127)

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s