Isten Részvéte és Szeretete

Kérdés: Isten Részvéte ugyanaz, mint a Szeretete?

Sri Chinmoy:  Isten szeretete mindenkié. Olyan mint a nap. Az embernek csak nyitva kell tartania a szívének ablakát, hogy megkapja az isteni Szeretetet. Amikor Isten Szeretete egy bensőséges formát vesz fel, azt Részvétnek nevezzük. Ez a Részvét a legerősebb jellemzője, a legjelentősebb sajátossága a Legfelsőbbnek.

Isten Részvéte kiválasztott keveseknek szól. Isten Részvéte olyan, mint egy mágnes, amely célja felé vonzza a törekvőt. Ez egy hatalmas erő, amely állandóan irányítja, tolja és húzza a törekvőt, és nem engedi lecsúszni az önmegvalósítás útjáról. Isten szeretete vigasztalja és segíti a törekvőt, de ha a törekvő elalszik, az isteni Szeretet nem fogja arra kényszeríteni, hogy felébredjen és folytassa utazását.

Isten Részvéte nem olyan, mint az emberi részvét. Érezhetünk emberi részvétet  és sajnálatot valaki iránt, de ennek a részvétnek nincs meg az ereje , hogy megváltoztassa az illetőt, és arra késztesse, hogy tudatlan állapotából a Fény felé fusson. Isten részvéte viszont egy olyan erő, amely megakadályozza, hogy spirituális életében nagy hibákat kövessen el.

A Szeretet képes együtt maradni még a tudatlansággal is, de a Részvét nem tud. A Részvétnek sikert kell elérnie, különben lehet, hogy Isten visszavonja. Maradhat néhány másodpercig, néhány percig vagy néhány  évig; de jelentést kell tennie a legfelsőbb Hatalomnak, hogy sikerrel járt-e. Eljöhet az idő, amikor a legfelsőbb Hatalom azt mondja: “Ez egy puszta sivatag. Gyere vissza.” Akkor a Részvétnek vissza kell szállnia a legfelsőbb Hatalomhoz, Istenhez.

Mielőtt tudtam volna,

Hogy kicsoda Isten,

Isten elkezdte befesteni életemet

Részvét-színeivel.

(Ha nem indulna a lejátszó, kérlek kattints ide.)

7-12-1974-birds-ckg-1024x690
Sri Chinmoy rajza

Sri Chinmoy: Istenről… (102)

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s