Egyéni erőfeszítés – alászálló Kegyelem

Ahhoz, hogy leggyorsabban fejlődjünk, Isten kegyelmére és egyéni erőfeszítésre is szükség van. Egyes keresők azt mondják: “Ha nekünk Isten Kegyelme számít, akkor  mi szükség bármi egyéni erőfeszítésre itt a földön?” De tévednek. Az egyéni erőfeszítés soha nem állja útját Isten alászálló Kegyelmének. Az egyéni erőfeszítés meggyorsítja Isten Kegyelmének alászállását a földre. Ami mi erőfeszítésnek nevezünk, az valójában a legfelsőbb Kegyelmének az eredménye, amely folyamatosan hull alá odaadó fejünkre és önátadó szívünkre.

Isten megadhat nekünk mindent, amit csak kar, akkor is, ha egy szemernyi egyéni erőfeszítést sem teszünk. De Ő így szól: “A te saját elégedettséged kedvéért kérlek erre a kis erőfeszítésre.” ha meg tudjuk tenni azt a egyéni erőfeszítést, teljes életünket eltölti az isteni büszkeség: “Látjátok, mit tettem Istenért?” Istennel való tudatos egységünk arra sarkall, hogy számunkra Legkedvesebbnek tegyünk valamit, és ne az egónk kedvéért.

Ha őszinte erőfeszítést teszünk, akkor Isten mindenképpen elégedett lesz velünk. Miért? Mert elmondhatja a világnak: “A gyermekem, a kiválasztott eszközöm rengeteg dolgot megtett Nekem.”

Egyéni erőfeszítésünkkel földi életünket érdemessé, Istent pedig büszkévé tehetjük.

(Ha nem indulna a lejátszás, kattints  ide.)

ckg-javelin

Sri Chinmoy gerelyt dob


Sri Chinmoy: Kegyelem (57-59)

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s