A világ rossz helynek tűnik

Kérdés: Hogy lehet az, hogy ha a spirituális erő olyan erőteljes, a világ mégis annyira katasztrofális helynek tűnik?

Sri Chinmoy: A spirituális erő erőteljes, de a földön hányan fogadták el a spirituális erőt? Hányan akarják? Az Isteni egy spirituális erő, a legmagasztosabb erő. De hányan akarják az Isteni Szeretetet? Az embereknek arra kell a szeretet, hogy valakit vagy valamit birtokoljanak. Az a szeretet, amely birtokol, nem isteni szeretet. A világ mindig az “én”-re gondol. Minden egyes személy azt gondolja, “én”, “én”, “én”. Hányan képesek lélektelien érezni az egységet? Abban a pillanatban, amikor az “én”-t átalakítjuk “mi”-vé, a világ magától megváltozik.

Az isteni erők mindig az egység üzenetét adják nekünk, de mi nem figyelünk rájuk. Isten mindannyiunknak adott nyelvet, így hát csak beszélünk, beszélünk a spiritualitásról ahelyett, hogy megpróbálnánk gyakorolni. Azok számára, akik nem valósították meg az Igazságot, a beszédük csak beszéd. Magamról szólva én megvalósítottam az Igazságot, de amikor beszélek felismerésem csak nagyon kis töredékét tudom nektek adni. Amikor beszédeket tartok, csak az értelmeteket győzöm meg a spirituális élet alapigazságairól. De amikor meditálok, képes vagyok nektek adni a békémet, szeretetemet, áldásaimat, spirituális hatalmamat. Ha békéről, fényről, üdvösségről van szó, csak meditációval tudjátok fogadni. A spirituális erőt csak belső csenddel, meditációval lehet elérni.

Visszatérve a kérdésedre, az emberek milliárdjai körül a földön hányan törekednek? Vannak spirituális központjaink, más mestereknek is vannak, de még mindig emberek milliárdjai nem törekednek a földön. Azoknak a száma, akik nem törekednek, végtelenül nagyobb, a törekvők számánál. Az isteni erő tehát itt van,  de el kell fogadni, üdvözölni és átölelni. Először kevesen fogadják el a spirituális erőt, de végül mindenki elfogadja majd. Akkor az istentelen negatív erők kisebbségbe kerülnek, és megvilágosodnak. Most a világ nagyobb része inkább az istentelen erőket fogadja el, mint a természetes, normális isteni erőt. Meg kell próbálnunk azt érezni, hogy az isteni erő, az isteni fény normális, természetes, és az emberi erők, fizikai erők, és más istentelen erők, amelyeket elfogadunk, abnormális, természetellenes erők.

 

Shamita a Német Lélek dalai koncerten Sri Chinmoy műveit adja elő:

https://drive.google.com/file/d/0B-L3Y1oTM4RTWktBVUxOcllWRnc/view?usp=sharing

jharna-59
Sri Chinmoy festménye

 


Sri Chinmoy: Politika és spiritualitás: Járhatnak-e együtt? (25-27)

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s