Sri Chinmoy a művészetéről beszél

A spiritualitásom, a képzőművészetem, a költészetem, a zeném és minden más alkotó kifejezésem egy spirituális családot alkot. A család tagjai elvisznek mindenhova, ahol szükség van rám, hogy a törekvő emberiséget szolgáljam. Néhány kereső több inspirációt és törekvést tud kapni a festményeimből, mint a költészetemből. Mások költészetemből vagy a meditációimból kapnak hatalmas ösztönzést. A spirituális minden formája, amit közvetítek, a törekvő lelkek meghatározott csoportjait lesz képes szolgálni.

Amikor ön-odaadóan írunk vagy olvasunk egy verset, Istennel, a Szépséggel, Istennel, a Részvéttel és Istennel , az Elégedettséggel töltünk egy csendes pillanatot.

Szánalmas hibát követünk el, amikor megpróbáljuk megérteni a költészetet. A költészet nem azért van, hogy megértsük. A költészetet éreznünk kell. A költészetet szeretnünk kell.  Megpróbálni megérteni egy verset olyan, mint megérinteni egy rózsát számtalan tövissel. Megpróbálni érezni egy verset annyi, mint szeretettel tartani egy rózsát, amelyen egyetlen tövis sincs. Szeretni egy verset pedig annyi, mint azonnal belenőni magába a rózsa szépségébe és illatába.

(Ha nem indulna a lejátszás, kérlek kattints  ide)

Sri-Chinmoy-Jharna-Kala-TC
Sri Chinmoy

Sri Chinmoy – Költészet (Tízezer Virág-Láng)

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s