Kegyelem-eső, türelem-talaj

Két dologtól kell függnünk: Isten Kegyelmétől és saját türelmünktől. A bennünk levő emberinek határtalan türelemre, végtelen türelemre van szüksége. De a türelemben éreznünk kell Isten Kegyelmének legfelsőbb szükségszerűségét. Isten Kegyelme olyan, mint az eső; az eső alá kell szálljon. Ezenfelül a talajnak termékenynek kell lennie, és ez a türelemből ered.

A siker nem jön máról holnapra.  Amikor megpróbáltam 300 fontot (136 kg) felemelni, hányszor kudarcot vallottam, de nem adtam fel. Ehhez hasonlóan, ha akarsz valamit, nem szabad feladnod. Ma talán szerencsétlenül kudarcot vallottál, de holnap vagy holnapután, egészen bizonyosan sikerrel jársz, mivel az ötlet, hogy elérj valamit, egyenesen Istentől jött, ezt tudnod kell. Amikor arra gondolsz, hogy valamit el szeretnél érni, az nem mentális hallucináció. Az álom egy nagyon magas síkról jön. Egész lényedet fel kell ajánlanod,  hogy beteljesítsd ezt az álmot, egészen addig, amíg el nem éred a célodat.

Újra meg újra és újra minden nap próbálkoznod kell. Először elveted a magot, megöntözöd a talajt. Csak ezáltal fogod értékelni azt, amit elérsz. Nem fogsz több akadályt létrehozni az út során, de ha találkozol akadályokkal, és leküzdöd őket, akkor igazán boldoggá válsz. Csak akkor értékelsz valamit igazán, ha megdolgoztál érte.

A haladás örök türelem.

A siker állandó bizalom:

Önbizalom és Isten-bizalom.

sport emelés


Sri Chinmoy: A boldogság ékkövei 120

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s