Az élet célja

Az állati élet célja az egyéniség és az elkülönültség keresése. Az emberi élet célja az egység keresése, nem pedig az elkülönültség érzése. Az isteni élet célja a tökéletesség kutatása – tökéletesség a belső világban, tökéletesség a külső világban, tökéletesség Isten egész teremtésében. A Supreme Életének célja a megelégedés keresése, a megelégedésé, mely teremtésének test-valóságát, és örökké szélesedő Víziójának lélek-valóságát táplálja.

Az állati élet mindig fájdalmas. Az emberi élet mindig kétséggel teli. Az isteni élet mindig lélekteljes. A Supreme Élete mindig gyümölcsöző.

Az állati élet azt mondja nekem, hogy harccal mindet elérek. Az emberi élet azt mondja nekem, hogy ravaszsággal mindent elérek. Az isteni élet azt mondja nekem, hogy ha mindent odaadok, akkor mindazzá válok, amivé válni akarok, mi több, örömöt szerzek Istennek az Ő saját Módján. A Supreme Élete azt mondja nekem, hogy az egység terjesztésén keresztül nemcsak mindenné válok, hanem képessé válok a mindenné-válás ajándékát a törekvő emberiségnek felajánlani, mint adományt.

jhar-oslo-8-sri-chinmoy


Sri Chinmoy: Everest törekvés

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s