Mosoly, szeretet és elfogadás

Mosolyogjatok barátaim, lelkes barátaim, mosolyogjatok. Mosolyogjunk. Igaz, világunk tele van szenvedéssel és gyötrelmes kínokkal, de ez még nem ok arra, hogy ne mosolyogjunk. Mosolyognunk kell, hogy a világot a szenvedés terhétől megszabadítsuk. Mosolyognunk kell, hogy enyhítsük kimondhatatlan kínjait.

Szeressetek, barátaim, lelkes barátaim, szeressetek. Szeressünk. Igaz, világunk tele van gyűlölettel és hitetlenséggel, de ez még nem ok arra, hogy ne szeressünk és ne higgyünk. Szeretnünk és hinnünk kell, hogy kiszárítsuk a gyűlölet tengerét. Szeretnünk és hinnünk kell, hogy széttörjük a hitetlenség hegyének szikláit és csúcsait.

Fogadjátok el barátaim, lelkes barátaim, fogadjátok el. Fogadjuk el. Igaz, világunk becsapott és elárult minket, mégis el kell fogadnunk a világot, mert szent kötelességünk megváltoztatni a világ arcát. Mindaddig, amíg nem fogadjuk el a világot, nem tudjuk átformálni, ezért sajátunknak, teljesen a sajátunknak kell elfogadnunk, hogy átalakíthassuk.

Végül pedig ne felejtsünk el Szeretett Supreme-unkra mosolyogni, ne felejtsük el szeretni és elfogadni Őt, mert Ő Örökkévalóságunk sajátja, és mi az Ő Örökkévalóságának sajátjai vagyunk.

Azért kell mosolyognunk Szeretett Supreme-unkra, mert Ő istenien nagy. Azért kell szeretnünk Szeretett Supreme-unkat, mert Ő a legeslegjobb. Azért kell elfogadnunk Szeretett Supreme-unkat sajátunkként, mert Örökkévalóságának kiválasztott eszközei vagyunk. A saját Módján tetszeni, megörvendeztetni és beteljesíteni Őt – mindannyian ezért láttuk meg a napvilágot. Ő a Forrásunk. Benne látjuk, Benne érezzük, Benne teljesítjük be utazásunkat.

Mosolyogj, szeress és fogadj el. Világunk kétségtelenül Szeretett Supreme-unk egy kivetülése, jóllehet messze van a tökéletességtől. De eljön az idő, mikor képesek leszünk gyökeresen megváltoztatni világunk arcát, és átformálni Tökéletesség-Valósággá.

Mosolyogjunk Istenre, szeressük és fogadjuk el Őt, mert Ő mindenhol csak értünk, feltétel nélkül csak értünk van.

 

sri-chinmoy-pavitrata


Sri Chinmoy: Everest törekvés

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s