India csoda-lakomái (2)

A sértés megtorlást von maga után

Egy napon Troilanga Szvámi meztelenül sétált az utcán, amikor meglátta őt egy elöljáró felesége. Az asszony nagyon megbotránkozott, és azt akarta hogy tartóztassák le a szvámit. Az őrök már éppen le akarták tartóztatni a jógit, amikor az hirtelen eltűnt. Sok ember vette őt körül, ezért mindenkit meglepett, hogy el tudott menekülni. Kis idő múlva Troilanga Szvámi mosolyogva megjelent ugyanazon a helyen. Az elöljáró haragra gerjedt.

-Miért csinálsz ilyet?- kiabált és kíméletlenül szidalmazta a mestert. -Miféle furcsa kinézetű alak vagy te. Miért mászkálsz meztelenül? Elment az eszed? Annyi kellemetlenséget okozol nekünk!

Végül mégis hagyta, hogy Troilanga Szvámi elmenjen. A következő éjjel az elöljáró álmot látott. Álmában egy tigrisbőrt viselő és háromágú szigonyt tartó szanjászí futott felé, és meg akarta őt ölni. A szanjászí azt mondta az elöljárónak: “Hogy merészelted sértegetni Troilanga Szvámit? Ő olyan nagy spirituális mester. Nem engedem, hogy itt maradj Benáresz szent városában!”

Az elöljáró halálra rémült. Álmában hangosan felkiáltott, mire szolgálói a segítségére siettek, és felébresztették.

Másnap az elöljáró maga ment el Troilanga Szvámihoz, a lába elé borult, és bocsánatáért esedezett, amit azonnal meg is kapott.

Magyarázat:

Ha valaki Isten megvalósított mestert sérteget, akkor azonnali büntetésben részesül, nem magától a mestertől, hanem Istentől, aki a mestert, az Ő legfőbb eszközét jobban szereti, mint saját magát. A mester megbocsát a vétkesnek, mert a megbocsátás az, amit a mester ismer. De Isten, annak ellenére, hogy Ő saját örökkévalóságának és végtelenségének megbocsátása, nem engedi, hogy választott eszközét nevetségessé tegyék és sértegessék, mert az az  eszköze, aki csak Istentől és egyedül Istenért van. Végső soron Isten saját Igazság-Fény-Szépségének állandó kinyilvánulását akarja.

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s