Mutasd ki az okkult erődet, és elveszíted tanítványaid

Volt egy őszinte valódi spirituális Mester. Még nem rég nyitotta meg az asramját, és csak negyven tanítványa volt. Sajnos tanítványai többsége nem volt elég őszinte vagy komoly. Csak néhány volt igazán őszinte és odaadó. A többiek pusztán kíváncsiak voltak. Mesterük okkult erejét akarták látni.

A Mester gyakran beszélt az okkult erőről és a spirituális erőről, de a legtöbb tanítvány úgy gondolta ez az egész csak mese. Nem hitték, hogy valóban rendelkezik ilyen erőkkel.

Egy fiatal hölgy csatlakozott az asramhoz. Meglehetősen kevéssé hitt a Mesterben, de annál kíváncsibb volt. Egyik nap, a találkozó végeztével a Mester lábai elé vetette magát, és azt mondta: „Mester, Mester, segíts!”

„Mi baj van?” kérdezte a Mester.

„Az apám öngyilkos lett” mondta a hölgy. „Körülbelül tíz napja halt meg, most voltam megnézni a holttestet.”

„Miért lett öngyilkos?” kérdezte a Mester.

„Nem tudom,” válaszolt a hölgy, „én itt lakom Floridában, a szüleim pedig Kaliforniában. Anyám felhívott, hogy mi történt, és én elmentem meglátogatni. Most értem vissza. Tudsz segíteni az apám lelkének?” kérdezte a Mestert siránkozva.

A Mester megígérte, hogy tesz majd valamit az apja lelkéért.

Másnap a Mester felhívta a hölgyet: „Kérlek, gyere el hozzám, üzenetem van számodra.” A hölgy sietett a Mesterhez, hogy megtudja, mi az üzenet, mivel égett a kíváncsiságtól.

Előző éjjel a Mester belépett a lelkek világába és tett valamit a hölgy apjának lelkéért. Megáldotta a lelket és hosszasan elbeszélgetett vele.

Amikor a lány megérkezett az asramba, a Mester így szólt: „Akarsz bizonyítékot, hogy találkoztam apád lelkével?”

„Nem, Mester.” válaszolt a lány, de ez csak tettetett hit volt. Belül égett a vágytól, hogy hallja a bizonyítékot.

„Szeptember negyedikén van a születésnapod. Az apád mondta nekem” mondta a Mester.

A lány elmosolyodott, és így szólt: „Igen, Mester, de…” A ’de’ azt jelentette, hogy volt egy barátja, aki szintén járt az asramba, és úgy gondolta, talán tőle tudta meg a Mester, hogy szeptember negyedikén van a születésnapja.

A Mester tudta mire gondol, és azt mondta: „Jól van, mondok még valamit. Akkor talán elhiszed, hogy tényleg beszéltem az apáddal. Tudtad, hogy az apád tolvaj volt?”

„Az apám!? Lehetetlen!”

„Igen. Egyszer, mikor egy lopás után mászott kifelé egy házból, elveszítette a jobb hüvelykujját. Amikor a szolgálólány meghallotta a zajt, mindenki felkelt, és megpróbálták elkapni az apádat. Egy ablakon át menekült, de az ablak összezúzta az ujját. Az egész hüvelykujját elveszítette.”

„Jaj Mester, kérlek, ezt senkinek ne mond el az apámról” kiáltott fel a lány. „Csak az anyám és én tudjuk. Kérlek ne mond el senkinek.”

A Mester megáldotta a tanítványt, és azt mondta: „Apád áldott a lelkek világában, te pedig áldott vagy a földön. Szeretném még elmondani, hogy a kíváncsiságotokkal, néha meggyötritek a spirituális Mestereket. De ha akarják, véget vethetnek kíváncsiságotoknak. A kíváncsiság hasztalan. Ami hasznos, az az őszinte és valódi áhítat és odaadás. Mostantól szeretném, ha jó és őszinte tanítvány lennél.”

A tanítvány meghajolt, és azt mondta: „Igen Mester. Mostantól rendkívül odaadó és elkötelezett leszek irántad.”

Ez volt az utolsó alkalom, hogy ez a tanítvány elment az asramba. Egy pár hónappal később elmondta néhány másik tanítványnak, hogy azért nem megy többet a Mester asramjába, mert semmit nem lehet eltitkolni előle. Tudta, hogy sok helytelen dolgot tett, ostoba, erkölcstelen és istentelen dolgokat, és meg volt róla győződve, hogy a Mester felismerte istentelen természetét. Élete nyitott könyv volt, és nem akart ilyen módon kiszolgáltatott lenni. Ezért hagyta el az asramot.

Látjátok, ha a Mester jóllakatja a tanítvány okkultizmus iránti kíváncsiságát, elveszíti a tanítványt. Másrészt viszont, ha azt mondja, nincs okkult ereje, a kíváncsi tanítvány úgy azt gondolja: „Mi értelme olyan valakinél maradni, akinek nincs okkult ereje. Ugyanolyan hasznavehetetlen, mint én. Hagyjuk csak el!”

Ha a Mester csak egy kicsit is látni enged okkult erejéből, a kíváncsiskodók megijednek, hogy lelepleződnek, és elhagyják a Mestert. Az okkult erő teljesen szükségtelen az Istenmegvalósításhoz. Az Istenmegvalósításhoz csak egyetlen dolog nélkülözhetetlen, és ez a tulajdonság a törekvés.

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s