A meditáció legfelsőbb titka

A meditáció az ember szomja a Végtelen Valóra, az Örök Valóra, az Abszolút Valóra. A meditáció titka, hogy tudatos és állandó egységet érjünk el Istennel. A meditáció páratlan titka Istent teljesen a sajátunknak érezni, és végül Istent Isten kedvéért megvalósítani. Őt kinyilatkoztatni, Őt beteljesíteni.

A meditációt spontán módon, lélekteljesen és helyesen módon kell gyakorolni. Ha nem így teszel, sötét kétség mérgezi meg elmédet, és mérhetetlen csalódás férkőzik szívedbe. Valószínűleg egész létedet egy tátongó szakadék mélye felé zuhanva találod.

A meditációhoz inspirációra van szükséged. A szent könyvek adhatnak neked inspirációt. Egy spirituális könyvet megvenni tíz másodpercbe kerül. Hogy kiolvasd a könyvet, kell néhány óra. Hogy feldolgozd a könyvet, eltart néhány évig. És hogy a benne foglalt Igazságokat megéld, ahhoz nem hogy egy egész életre, de talán néhány inkarnációra is szükség van.

A meditációhoz törekvés kell. A spirituális tanító jelenléte -legyen az fizikai vagy spirituális jelenlét- felébresztheti alvó törekvésedet. A tanító ezt könnyen megteheti és szívesen meg is teszi neked. Éppen törekvésre van szükséged ahhoz, hogy elérd utazásod Célját. Nem kell aggódnod a megvalósulásod miatt, a törekvésed gondoskodni fog róla.

A meditáció táplálja az önfegyelmet. Az önfegyelem erősíti a meditációt. A meditáció tisztítja a szívet. Egyedül a tiszta szívben tűnik elő az emberi élet Isten felé való menetelése.

Valaki talán tudja milyen a helyes meditáció. Még talán gyakorolja is, hiszen erre van szüksége az emberben rejlő isteni természetnek. A meditáció eredménye vagy beteljesülése azonban minden emberi felfogást felülmúl, mert mérhetetlen, korlátlan és végtelen.

A meditáció csak egyetlen dolgot mond nekünk: Isten létezik. A meditáció egyetlen igazságot tár fel nekünk: láthatjuk Istent.

Jharna-Kala-undated-54


 

Sri Chinmoy: Belső ígéret

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s