Hogyan imádkozzak egy hozzátartozómért?

Kérdés: Mi a véleményed, imádkozzunk-e Istenhez gyógyító erőért, ha a közeli hozzátartozónk beteg?

Sri Chinmoy: Mondjuk, édesanyád beteg. Ha ahelyett, hogy azt mondanád: “gyógyítsd meg anyámat, gyógyítsd meg anyámat” képes vagy azt mondani, “Isten Lábaidhoz helyezem anyámat”, akkor a legjobbat cselekszed. Legjobb gyógyító erőd az lesz, ha anyádat Isten Lábaihoz helyezed, mert Ő tudja, mi a legjobb.

Amikor a saját akaratodat felajánlod Isten Akaratának, erőt nyersz és ez az erő Isten érdekében kerül felhasználásra. Isten maga fogja megmondani neked, hogyan használd fel. De ha megpróbálsz egyedül gyógyítani, lehet, hogy a legjobb szándékod ellenére is ellenállsz Isten Akaratának.

Tegyük fel, azért imádkozol és meditálsz, hogy isteni erőhöz juss, hogy gyógyíthasd az embereket és segíts a világon. Azt mondod:” Mint egy teve, a világ összes terhét a vállamon akarom cipelni. ” De ha a teve  nem megvilágosult, hogy is tudna másoknak segíteni, hogy elnyerjék a megvilágosodást?

Futsz a célod felé. Ha arra kéred Istent, hogy adjon neked valamit, ezzel csak még egy dologra teszel szert, amit cipelned kell és lehet, hogy ez lassít téged. Ha a megvilágosodás a célod, csak a célodra gondolj, és semmi másra.

De ha egy betegség gyógyításának módja magától, belülről jön, és nem kell hozzá igénybe venned szellemi vagy akaraterődet, akkor fel sem merül az ego, a büszkeség vagy a hiúság kérdése. Ha a meditációban hirtelen belső fényt látsz és ebben a fényben megkapod a gyógymódját valamilyen végzetes betegségnek, akkor természetesen képes leszel felajánlani ezt a belső megvilágosodást az egész világnak. De az a legjobb, ha előtte megvilágosodást nyersz. Csak akkor fogod Istent az Ő saját módján szolgálni. Másként időnként Istent szolgálod az Ő saját módján, máskor pedig a saját egódat táplálod.

serve-humanity-sri-chinmoy

Reklámok

Érdekel a véleményed!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s